Antigua & Barbuda

“De mooiste tweeling in het Caribisch gebied…”

Antigua en Barbuda: deze twee tropische eilanden in de Caribische Zee vormen samen één land, maar hebben allebei hun eigen karakter. Wat hen verenigt, is een culturele mix van West-Afrikaanse en Britse, invloeden, een calypso en socamuziek, cricket en een gemiddelde, hemelse temperatuur van 27 graden Celsius.

Antigua is wat toeristischer dan Barbuda. Niet gek, met al die witte stranden. Het eiland is volledig ingericht voor de reiziger die van comfort en optimale luxe houdt. Antigua is het eiland waar bovendien veel zeilliefhebbers naartoe varen. Je kijkt je ogen uit wanneer de zeilevenementen worden georganiseerd! Bezoek bovendien ook het Fort James in St. Johns en het museum waar u de geschiedenis van de eilanden proeft.

Barbuda is minder ingericht op toeristen, maar daardoor heel rustiek en authentiek. Ook hier zijn waanzinnig mooie stranden te vinden voor een ontspannen vakantie. Bezoek daarnaast de 19e -eeuwse Martello toren, vlakbij het plaatste Codrington, of ontdek de grotten in het noorden van het eiland. Vooral de Darby's Cave is een must-see!

Bijzonder weetje
De eilanden staan bekend om de Fregatvogels, ook wel piratenvogels genoemd. Dit zijn zwarte vogels met een felrode (de mannetjes) of witte (de vrouwtjes) borstkas. Dit is in feite de keelzak van de vogel. De mannetjes kunnen deze opblazen tot behoorlijke proporties.

Zie ook
Bekijk ons aanbod aan luxe vakanties op andere bestemmingen van de Kleine Antillen.
-Anguilla vakanties
-Barbados vakanties
-Saint Lucia vakanties

Bekijk onze reizen in Antigua & Barbuda
Headliner Travel maakt gebruik van cookies om je de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website ga je hiermee akkoord.