Barbados

“Waar baarden ineens een heel andere betekenis krijgen!”

Gelegen in het oostelijkste deel van de Cariben ligt het tropische eiland Barbados, een eiland met een rijke historie aan bewoners en een heftige geschiedenis van slavernij. Dat maakt Barbados om meerdere redenen een intrigerend eiland om te bezoeken, zeker wanneer u wilt genieten van een heerlijke zonvakantie in combinatie met culturele kennis.

Zo'n 26 graden Celsius, het hele jaar door, al valt er aardig wat regen in het regenseizoen (juni tot november). Blauwe zee, palmbomen, zacht en wit zand dat zijn de kenmerken van de kustlijnen van het eiland. Gaat u meer landinwaarts, dan ontdekt u het heuvelachtige landschap. En onder water? Daar schittert het kleurrijke koraal en miraculeuze zeeleven.

Barbados is vooral een eiland waar veel suikerriet wordt verbouwd, al staat het eiland ook bekend om de rum, textiel en melasse. Bezoek bijvoorbeeld de Mount Gay Rum distilleerderij in Bridgetown en probeer de rum hier zelf. Ook de Botanische tuinen zijn een bezoek waard, zeker als u wat diepgaandere informatie over de begroeiing wilt ontvangen.

Bijzonder weetje:
De naam Barbados is in 1536 verzonnen door de ontdekkingsreiziger Pedro Campos. Hij noemde het eiland Os Barbados, omdat hij vond dat de wortels van de vijgenbomen op het eiland op baarden leken.

Zie ook
Bekijk ons aanbod aan luxe vakanties op andere bestemmingen van de Kleine Antillen.
-Anguilla vakanties
-Antigua & Barbuda vakanties
-Saint Lucia vakanties

Bekijk onze reizen in Barbados
Headliner Travel maakt gebruik van cookies om je de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website ga je hiermee akkoord.