Côte d'Azur

"Baden in de Franse zee, baden in luxe…"

Lange, witte stranden, de aangename zon van het middellands zeeklimaat die uw huid koestert en een weldaad aan luxe om u heen: een vakantie aan de Franse Côte d'Azur is een vakantie waarover u geen enkele zorgen hebt. Als gewilde bestemming voor internationale sterren is de Franse zuidkust dé plek geworden waar mensen genieten van pure verwennerij.

Saint-Tropez, Hyères en Toulon in het westen, Cannes, Nice en de staat Monaco in het oosten: de Côte d'Azur strekt zich uit over de zuidelijke kustlijn van Frankrijk, al is de exacte afbakening onduidelijk. Het maakt ook niet uit, want waar u ook bent, overal ademt u de sfeer van Franse klasse, gemengd met de geur van de Franse keuken, in. De Côte d'Azur wordt voor het gemak ook de Franse Rivièra genoemd, al zou dat officieel alleen het oostelijke deel betreffen.

Bijzonder weetje:
De 'French Riviera', zoals de regio in het Engels vooral wordt genoemd, is een van de meest luxe plekken wereldwijd en er is dan ook een flink aantal beroemdheden – sterren en beroemde zakenmensen – die hier een huis hebben gekocht. U zult zich dus onder de groten der aarde bevinden…

Zie ook:
Bekijk ons aanbod aan luxe vakanties op andere bestemmingen in de buurt van Frankrijk.
-Monaco vakanties

Bekijk onze reizen in Côte d'Azur

Meteora

"Als de hemel op aarde"

In het hart van Griekenland is 60 miljoen jaar geleden een unieke rotsformatie ontstaan die iedere aanschouwer tot op de dag van vandaag tot ontzag dwingt. Majestueuze pilaren lijken uit de aarden te zijn ontsproten – het resultaat van tektonische vorming van de aarde, gecombineerd met water, weer en wind. Een machtig uitzicht wat u nooit meer zult vergeten!

In de 11e eeuw trokken monniken naar de Meteroa en haar grotten, maar vanaf de 14e eeuw besloten zij kloosters te bouwen op de hoge pilaren van het gebergte. De zes kloosters die nog over zijn, zijn nu een van de mooiste bezienswaardigheden van dit natuurgebied, aangezien ze één te lijken zijn geworden met de omgeving.

Een bezoek aan dit monument dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat is een bezoek dat u nederig maakt over de kracht en pracht van de natuur. Geniet er vooral van als u na een dag terug bent in uw riante accommodatie en geniet van heerlijke Griekse gerechten en een goed glas wijn.

Bijzonder weetje:
Meteora is het Griekse woord voor 'het midden van de lucht' of 'boven in de hemel' – uiteraard een verbastering van het woord 'meteoriet'.

Zie ook
Bekijk ons aanbod aan luxe vakanties op andere bestemmingen in Griekenland.
-Mykonos vakanties
-Santorini vakanties
-
Kreta vakanties
-Zakynthos vakanties

Bekijk onze reizen in Meteora

Mykonos

“Een eiland waar men het woord luxe begrijpt”

Kabbelend water in de baai van Ornos beach, witte stranden van Kalo Livadi of de ruige eenvoud van Agios Sostis: Mykonos is een eiland in Griekenland waar de behoefte aan fijne stranden volop vervuld wordt. Dat Mykonos een steeds populairder eiland wordt, met name bij mensen met wat hogere inkomens (Mykonos is het duurste eiland van Griekenland), is echter niet alleen aan de stranden te danken. Ook het karakteristieke Mykonos-stad, met de kleine straatjes en luxe winkels, is een heerlijke plek om te genieten van een terrasje met een glas wijn. Deze stad en haar architectuur laat het culturele erfgoed van het eiland nog volop zien.

De warmte van Mykonos bereikt vooral in juli en augustus een climax. Veel toeristen kiezen daarom om juist in mei of juni, september of oktober die kant op te reizen wanneer de temperaturen iets gematigder zijn. Het droge klimaat zorgt ervoor dat het eiland er qua natuur in de zomermaanden wat goudgelig uitziet, maar dit wordt in de wintermaanden gevoed met de nodige regenbuien. De witte huisjes maken het landschap echter bijzonder schilderachtig.

Bijzonder weetje
Mykonos staat bekend als een homovriendelijk eiland en is dus, naast Ibiza, Gran Canaria en Sitges, heel populair onder homoseksuele stellen, zowel mannen als vrouwen.

Zie ook
Meer informatie over Mykonos
Bekijk ons aanbod aan luxe vakanties op andere bestemmingen in Griekenland.
-Meteora vakanties
-Santorini vakanties
-Kreta vakanties
-Zakynthos vakanties

Bekijk onze reizen in Mykonos

Santorini

"De mythe van Atlantis.."

Een imposant gebergte waartegen droomachtige witte huizen met kleurrijke details zijn gebouwd. Het helderblauwe water lijkt in de blauwe lucht over te gaan. Een briesje maakt de warme, Griekse zon aangenaam. Genietend van een weldaad aan service en luxe, verblijft u op een van Griekenlands mooiste eilanden, Santorini.

Santorini is eigenlijk de verzamelnaam voor de groep eilanden die ooit samen één eiland vormden, maar het hoofdeiland heet Thira. Deze vulkanische eilanden vertonen een machtig natuurgebied dat door de vruchtbare, vulkanische grond de bron is van de roemruchtige Santorini cherrytomaten, witte aubergines, grote komkommers (katsoúni) en kappertjes. Om over de lokale wijnproductie nog maar niet te spreken.

Geniet van lokale geneugten op een terrasje in Fira, Oia of Emporio, bezoek de archeologische vondsten van Akrotiri of verwonder u over de rode kiezels op het strand van het beroemde Red Beach. Satorini is een heerlijke plek voor een memorabele zomervakantie in Europa.

Bijzonder weetje
Archeologen zeggen dat er bewijs is dat Santorini aan de mythe rondom Atlantis, de gezonken stad, is gelinkt. Plato zou Santorini als inspiratiebron hebben gebruikt voor het fictieve eiland in zijn werk Timaeus en Critias.

Zie ook
Bekijk ons aanbod aan luxe vakanties op andere bestemmingen in Griekenland.
-Meteora vakanties
-Mykonos vakanties
-Kreta vakanties
-Zakynthos vakanties

Bekijk onze reizen in Santorini

Zakynthos

“De Bloem van de Levant”

De gezelligheid van de hoofdstad Zakynthos nodigt uit tot het bewonderen van al die prachtige gebouwen die het verhaal van het eiland door de geschiedenis heen laten zien. Of u nu bij wilt komen van een dagje shoppen of nog loom nageniet van een dag strand: onder het genot van een goed glas wijn kunt u plaats nemen aan een van de gezellige pleintjes van deze stad.

Zakynthos sprankelt echter vooral wanneer u de stad verlaat. De beeldige stranden laten u onder de zomerzon wegdommelen op uw strandbed, terwijl een zacht briesje van de zee uw huid verkoelt. Enkele van deze stranden zijn een vertrouwd thuis voor zeeschildpadden. Wilt u deze bijzondere dieren met eigen ogen zien, ga dan naar Dafni beach of Gerakas beach. Vergeet ook niet een boottrip naar Shipwreck beach (Navagio beach) te maken.

Er is weinig zo mooi als de wonderen in de natuur. De Blauwe Grotten zijn een indrukwekkende plek in het noordoosten van Zakynthos, omdat het blauwe water haar gloed op de rotsen doet schijnen. Droomachtig mooi! Geniet daarnaast van een wandeling door de wijnvelden, of maak een dagtocht met de auto door de kleine dorpen in de bergen.

Bijzonder weetje
Homerus was de eerste die het eiland op schrift noemde, van eerdere vermelding is geen sprake. Hij verwerkte het in zijn beroemde boek ‘De Ilias en de Odyssee’ en stelde dat de zoon van koning Dardanos, genaamd Zakynthos van Troje, hier rond 1500 voor Christus vestigde.

Zie ook
Bekijk ons aanbod aan luxe vakanties op andere bestemmingen in Griekenland.
-Meteora vakanties
-Mykonos vakanties
-Kreta vakanties
-Santorini vakanties

Bekijk onze reizen in Zakynthos

Kreta

“Het hart van historische schoonheid”

Het grootste eiland in Griekenland en een van de meest geschiedrijke plekken van Europa: Kreta is een must-see voor cultuurliefhebbers van nu, die zich graag omwentelen in fijne temperaturen. De archeologische bezienswaardigheid Knossos brengt u terug naar de tijd van de Minoërs, maar u kunt ook de Myceners, de Doriërs, de Romeinen, de Byzantijnen, de Ottomanen in de archeologie terugvinden. Wat een rijkdom aan verhalen schuilt er op dit eiland!

Uiteraard kunt u ook volop in luxe en comfort genieten op het strand van de heerlijke temperaturen in de zomer. Enkele van de mooiste stranden van het eiland zijn bijvoorbeeld Vai beach, Balos beach, Elafosoni en Gerani beach, maar ook de kleine omringende eilanden van Kreta kunnen een heerlijke plek voor ontspanning bieden. Chrissi eiland is het zuidelijkste puntje van Europa – beslist een dagtocht waard.

Ontdek bovendien de natuur op Kreta. Bezoek bijvoorbeeld de Witte Bergen, ofwel Lefka Ori, een beschermd natuurgebied op het eiland. De Pyschrogrotten zouden de geboorteplek van de Griekse god Zeus zijn. Het Kournasmeer, daarentegen, is een plek die veel schildpadden hun thuis noemen. Kreta is de belichaming van het woord ‘veelzijdigheid’ en iedereen kan hier dus genieten van een fijne vakantie.

Bijzonder weetje
De naam van het eiland is niet toevallig: de bodem bestaat voor een groot deel uit krijt. Het zal u dan niet verwonderen dat Kreta simpelweg krijt betekent.

Zie ook
Bekijk ons aanbod aan luxe vakanties op andere bestemmingen in Griekenland.
-Meteora vakanties
-Mykonos vakanties
-Santorini vakanties
-Zakynthos vakanties

Bekijk onze reizen in Kreta

Gardameer

"De magie van een meer: beleef het in Italië"

De twee bekendste meren in het noorden van Italië, het Comomeer en het Gardameer, hebben een bijzondere sereniteit over zich. Een sereniteit die menig vakantieganger naar deze prachtige plaatsen lokt. De weerspiegeling van de groene, majestueuze bergtoppen in het kalme water maakt zowel het Comomeer als het Gardameer een plaats waar rust en schoonheid elkaar versterken.

Het Gardameer is het grootste meer van Italië. Gelegen aan de voet van de Dolomieten met een eveneens beeldschoon uitzicht, bent u dichtbij steden als Verona en Brescia, en relatief in de buurt van Milaan en Venetië. Kastelen, restaurants, luxueuze hotels en winkels nodigen u uit om te genieten van deze unieke omgeving.

Bijzonder weetje
Zowel het Comomeer als het Gardameer zijn door gletsjers ontstaan tijdens de laatste ijstijd. Beide krijgen watertoevoer van de nabijgelegen rivieren. De Addarivier voedt het Comomeer in het noordoosten en de Sarcarivier is de hoofdzakelijke bron van water voor het Gardameer.
Bekijk onze reizen in Gardameer

Amalfikust

"Stap uit de routine en in het Italiaanse sprookje van Amalfi"

Stelt u zich voor dat u op het balkon van uw verblijf staat en de zachte wind over uw gezicht voelt glijden. Het water van de Tyrreense zee schittert in de ochtendzon, het dorp komt langzaam tot leven. De dag brengt vooral rust. De rust van de kalme zee en van de majestueuze klif die onveranderlijk boven het water uittorent. Het witte strand ziet er aanlokkelijk uit. Of zal u vandaag een mooie wandeling maken? In ieder geval verheugt u op de avond: de ondergaande zon. Daar zult u met een glas Limoncello van genieten. Net onder Napels en Pompei, in nabijheid van de wereldberoemde vulkaan de Vesuvius, vindt u het unieke Italiaanse plaatsje dat tegen de klif aan is gebouwd: Amalfi.

Het is een plek die recht uit een sprookje lijkt te zijn gestapt: de zachte kleuren op de muren en de Italiaanse bouwstijl lijken moeiteloos één te worden met de rotsachtige omgeving en de groene bebossing. Amalfi is een klein dorp dat u toegang biedt tot de rijke historie van Italië. Met Napels en Pompei op relatief kleine afstand, kunt u uw vakantie op veelzijdige manier beleven.

Bijzonder weetje
Amalfi was ooit een belangrijke handelsplaats vanwege de ligging aan de zee. Nog altijd speelt die zee een belangrijke rol: Amalfi is een van de vier maritieme plaatsen in Italië waar elk jaar de traditionele roeiwedstrijd plaatsvindt.

Bekijk onze reizen in Amalfikust

Ligurië

"Kom heerlijk tot rust, samen met de groten der aarde"

Lekker eten, gezellig een terrasje pakken in het dorp en struinen over de boulevards langs de prachtige stranden. Ja, eigenlijk is Ligurië de ideale regio in Italië om van een ontspannende en weldadige vakantie te genieten. Het gebied doet denken aan de Franse Riviera. Niet gek ook, aangezien het hieraan grenst.

Een van de mooiste dorpjes in deze Italiaanse provincie is Portofino, een klein visserdorpje met een idyllische haven waar kunstenaars, beroemdheden en andere reizigers zo graag in luxe en comfort vertoeven. De kleurrijke bebouwing steekt hier vrolijk af tegen de prachtige groene bomen op het rotsachtige landschap. Dat alleen al is een plaatje om van te genieten!

Het nationale park Cinque Terre is een tweede plek in Ligurië die de aandacht verdient. Vrijwel geheel autovrij, is dit een wonderbaarlijk gebied om te wandelen. Pure rust en de schoonheid van de natuur.

Bijzonder weetje
Bekend om het culinaire genot, is Ligurië vooral bij Bourgondiërs populair. Pesto, de spread gemaakt van basilicum, pijnboompitten, olie en Parmezaanse kaas, komt oorspronkelijk hier vandaan. Mangiare gustoso!

Bekijk onze reizen in Ligurië

Dubrovnik

"De stad van luxe en Game of Thrones…"

Dobberen op het water op een luxe jacht of struinen door de gezellige straatjes van het historische centrum is in Dubrovnik allebei een genot. Deze bijzondere stad, waar de originele stadsmuur nog intact is, wordt met recht de Parel van de Adriatische Zee genoemd. Het is een prachtige bestemming voor luxe vakanties in de warme zon.

Het oude centrum van Dubrovnik is een karakteristieke bezienswaardigheid. De oude haven is een lust voor het oog en de Onofriofontein doet nog altijd wonderen met water – neem gerust een teug als u dorst heeft, het water is drinkbaar. In het oude centrum komt u volop monumenten, musea, kerken en kloosters tegen. Wie van architectuur en geschiedenis houdt, zit hier goed.

Warme zomers, milde winters en een omgeving waar u niet snel uitgekeken op raakt. Vanuit Dubrovnik maakt u eenvoudig uitstapjes naar nabijgelegen eilanden of stranden langs de kust.

Bijzonder weetje:
De bekende HBO-serie Game of Thrones heeft diverse scenes opgenomen bij de stadsmuren van Dubrovnik. Het opmerkzame oog zal de filmlocaties herkennen, maar u kunt ook op een Game of Thrones-tour gaan.

Bekijk onze reizen in Dubrovnik

Malta

"Geschiedenis en architectuur smelten samen met heerlijke stranden"

Net onder de punt van de Italiaanse laars, in de Middellandse zee, ligt het eilandje – en autonome staat – Malta. De prachtige mix van historische Zuid-Europese bouwstijlen met hier en daar Arabische invloeden maakt dat je je vooral in de stad blijft verwonderen over de veelzijdigheid van het eiland. Combineer dat met de aangename temperatuur van het Middellandse Zeegebied en je hebt een fijne vakantieplek gevonden waar je vrijwel het hele jaar kunt vertoeven.

Malta is niet één eiland, maar een archipel, waarvan drie eilanden bewoond zijn. Het gelijk genaamde Malta is hiervan het grootst. Hier treft u prachtige baaien en sprookjesachtige grotten in een heuvelachtig landschap, een van de redenen dat veel films en series hier worden opgenomen, waaronder Troy, Gladiator en Game of Thrones.

Hoewel Malta veel kliffen heeft, zijn er ook fijne plekken om lekker op het brede zandstrand te ontspannen, terwijl u af en toe afkoelt in de blauwe zee. Malta is hierdoor vooral een bestemming voor mensen die genieten van een zomerse, luxe zonvakantie, maar ook geprikkeld willen worden door kunst en cultuur.

Bijzonder weetje:
De hoofdstad Valetta zou ooit de hoofdstad van Europa worden. De schetsen voor de stad werden in 1565 gemaakt en amper vijftien jaar later was de bijzondere kustlijn werkelijkheid. Natuurlijk dateert de beschaving van Malta nog veel verder terug. Er zijn sporen van beschavingen die 5000 jaar teruggaan!

Bekijk onze reizen in Malta

Monaco

"Een elite staat in het zuiden van Europa"

Overdag ligt u lekker bruin te bakken op het strand aan de Middellandse Zee. Later in de middag, met een cocktail in de hand, bewondert u de mooiste jachten die in de haven aanmeren. En in de avond? Dan is het tijd voor een enerverende avond in het casino. Wat is Monaco een betoverende plek…

Het is het kleinste onafhankelijke land van de wereld, op het Vaticaan na. Maar zo klein als het land is, toch heeft Monaco een opmerkelijke geschiedenis. Al sinds 1297 is de staat in handen van de familie Grimaldi, nadat François Grimaldi het fort innam. Jarenlang werd Monaco geregeerd door absolute heersers, tot de oproer in 1910 leidde tot een grondwet. Hierin werd vastgelegd dat Monaco het Franse militaire, politieke en economische beleid zou voeren.

Een van dé plekken die u beslist wilt bezoeken, is het Monte Carlo casino. Dit casino werd in 1863 gebouwd om de inkomsten in de wijk te stimuleren. De rest is geschiedenis. Menig liefhebber van het spel stapt sindsdien over de drempel, hopend op een winnende hand. Bent u een fan van snelle auto's? Monaco organiseert ieder jaar een Grand Prix in Formule 1-autoracen.

Bijzonder weetje:
Monaco werd vooral bekend in 1956 toen Reinier III met de beroemde actrice Grace Kelly trouwde. Sindsdien is Monaco een gewild toevluchtsoord voor de crème-de-la-crème van deze wereld. Hier kunt u onderdeel van uitmaken tijdens uw reis…

Zie ook:
Bekijk ons aanbod aan luxe vakanties op andere bestemmingen in de buurt van Monaco.
-Côte d'Azur vakanties

Bekijk onze reizen in Monaco

Budva

"Not just one in a million…"

Romantiek in de oude stad, zinderende warmte aan het strand. De Adriatische kust is een prachtplek om te bezoeken, maar de stad Budva in Montenegro springt er tussenuit. Maar liefst 35 stranden sieren de kustlijn van deze omgeving, waarvan acht stranden de blauwe vlag hebben.

Een mooie boottrip rondom Boka Kotorska, een bezoek aan het Archeologisch Museum, lekker luieren op Mogren Beach, een kaars aansteken in de Kerk van de Heilige Johannes… of gewoon een goede maaltijd in een van de charmante restaurants van het oude centrum. Dansliefhebbers genieten van het zinderende nachtleven. En dat allemaal in een gemiddelde zomertemperatuur tussen 24 en 32 graden Celsius.

Het stadsleven en ontspanning aan zee komen mooi samen in deze Europese bestemming. Dankzij de aanwezigheid van luxe resorts kunt u hier een comfortabele, stijlvolle vakantie beleven.

Bijzonder weetje:
Er wonen ontzettend veel miljonairs in het plaatsje Budva. Hoewel het stadje nauwelijks 22.000 inwoners telt, zijn er maar liefst 500 miljonair. Naar verhouding de meeste van Europa!

Bekijk onze reizen in Budva

Tenerife

"Vrije geesten, groene palmbomen, fijne temperaturen… geniet!"

Er heerst een vrijgevochten sfeer op de Canarische eilanden. Tel daarbij op dat de zon een graag geziene gast is en het water helderblauw, en u zult begrijpen waarom deze eilandengroep een grote aantrekkingskracht heeft op iedereen die van zonvakanties houdt. Het geruis van de zee, de broeiende warmte, het groen van palmbomen en de dynamiek van de cultuur… staan de koffers al klaar?

De Canarische Eilanden bestaan uit zeven eilanden die u vast en zeker bekend in de oren klinken. Met name Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote en Fuerteventura zijn populaire bestemmingen. La Gomera, La Palma en El Hierro zijn echter door de lage bevolkingsdichtheid de rust zelve: ideaal om even niets te hoeven of om eindeloze wandeltochten in de natuur te maken.

De Canarische Eilanden zijn ontstaan onder invloed van vulkanische activiteiten. Dit zorgt voor spectaculaire natuurgebieden – op elk van de zeven eilanden.

Bijzonder weetje:
Onder de inwoners van de eilanden treft u niet alleen Spanjaarden, maar ook mensen uit Noord-Afrika, Cuba, Venezuela, Duitsland en Engeland. Een interessante mix van culturen!

Zie ook
Bekijk ons aanbod aan luxe vakanties op andere bestemmingen in Spanje.
-Ibiza vakanties
-Costa del Sol vakanties
-Valencia vakanties

Bekijk onze reizen in Tenerife

Costa del Sol

"Zonovergoten kustlijnen: uiteraard in het prachtige Spanje"

Honderdvijftig kilometer puur genot strekt er langs de zuidelijke Spaanse kustlijn: witte zandstranden worden hier afgewisseld met rotsachtige natuur en gezellige kustdorpjes en palmbomen, allemaal badend in warme temperaturen waar we in Nederland alleen maar van kunnen dromen.

De Spaanse Costa del Sol – de kust van de zon – is met een reden een geliefde bestemming voor fans van de zon. Een van de reden is de nabijheid van de stad Malaga, waar schilder Pablo Picasso geboren werd. Bezoek hier het indrukwekkende kasteel Alcazaba en het Romeinse Theater, of een van de vele musea in de stad.

Vanzelfsprekend zijn het vooral de stranden die de Cosa del Sol een gewilde bestemming voor zonvakanties maken. Playa de la Rada ligt vrij centraal bij het dorpje Estepona, leuk om eens doorheen te wandelen. Playa de Maro is een echt natuurgeschenk: kristalhelder water, majestueuze rotsen, het zeeleven… een schilderachtig tafereel.

Bijzonder weetje:
Behoefte aan extra luxe en exclusiviteit op het strand? Bezoek dan Playa Nagueles in Marbella. Hier kunt u zomaar de groten der aarde treffen: het is hét strand waar welvarende mensen neervlijen of een jacht huren.

Zie ook
Bekijk ons aanbod aan luxe vakanties op andere bestemmingen in Spanje.
-Tenerife vakanties
-Ibiza vakanties
-Valencia vakanties

Bekijk onze reizen in Costa del Sol

Ibiza

"Gewoon pure magie op dit eiland… in natuur en sfeer!"

Het eiland Ibiza heeft sinds een jaar of tien ongekende populariteit gekregen. Zodra u voet op het eiland zet, zult u begrijpen waarom. Ibiza's sfeer heeft een bijzondere magie die maar moeilijk in woorden te bevatten is. Hoewel het eiland bekend staat als een plek van luxe én een plek van feestgedruis, mag de schoonheid van de natuur niet onderschat worden.

Ibiza is een vrij klein eiland. Dat maakt het eenvoudig om op eigen initiatief rond te trekken. Op die manier kunt u de geheime, idyllische stranden ontdekken waar maar weinig anderen te vinden zijn. Helder water, schilderachtige baaien half omarmd door indrukwekkende kliffen… een genot om tot rust te komen.

Bezoek het nabijgelegen eiland Formentera om te zwemmen in nog helderder blauw water, of struin door de gezellige straten van Ibiza-stad. Shoppen in luxe en genieten van lekker eten (in luxe!) komen hier allebei samen.

Bijzonder weetje:
Typische zoetigheid uit Ibiza: flao, een soort cheesecake. Het is een zoet taartje met mint dat niet altijd gemakkelijk te vinden is, maar wanneer u de kans krijgt, proef 'm dan zeker!

Zie ook
Bekijk ons aanbod aan luxe vakanties op andere bestemmingen in Spanje.
-Tenerife vakanties
-Costa del Sol vakanties
-Valencia vakanties

Bekijk onze reizen in Ibiza

Valencia

"Waar kunst en wetenschap elkaar in schoonheid vinden"

De stad brengt u kunst, wetenschap, architectuur en… paella. Ja, Valencia is waar dit legendarische gerecht haar oorsprong vindt. Alleen dat is al een reden om Valencia te bezoeken. Belangrijker is echter de artistieke en creatieve sfeer die de stad een warme, dynamische vibe geeft.

Valencia heeft een uitzonderlijk mooi park met een verhaal. Wandelend langs de musea, door het groen en onder de viaducten zult u zien dat de omgeving verraadt welk element van de natuur hier in het verleden te vinden was: water. Ja, de Valencianen hebben hun rivier, ooit dwars door de stad, omgetoverd tot een prachtig, groen park en het water om de stad heen geleid.

Valencia is bij uitstek een stad voor kunstliefhebbers. Bezoek het Museum van de Moderne Kunst of het jaarlijkse festival Fallas, waar gigantische papier-maché kunstwerken door de stad te zien zijn. Liever een dagje ontspannen? El Saler is een fijn strand, maar op 90 km ten noorden van de stad kunt u ook de warmtebron 'Fuente de Los Baños' bezoeken.

Bijzonder weetje:
Valencia heeft een aantal traditionele drankjes die u wellicht eens wilt proberen. Zo is Agua de Valencia een mix van sinaasappelsap met Cava, en is Orxata (spreek uit 'horchata') een koud en zoet drankje gemaakt van tijgernoot. Proost!

Zie ook
Bekijk ons aanbod aan luxe vakanties op andere bestemmingen in Spanje.
-Ibiza vakanties
-Costa del Sol vakanties
-Tenerife vakanties

Bekijk onze reizen in Valencia

Cappadocië

"To the moon and back"

Het maanachtige hart van Turkije: de regio Cappadocië brengt u naar een ongewoon landschap: het resultaat van vulkaanuitbarstingen 2 miljoen jaar geleden en eeuwenlange erosie door wind en regen. Een prachtplek om te bewonderen! Bezoek bijvoorbeeld de plaatsjes als Ürgüp (het hart van Cappadocië), Avanos (bekend om het pottenbakken) en het voormalige Griekse dorp Mustafapaşa.

De regio Cappadocië is behoorlijk dunbevolkt. Een fijn gegeven voor fans van natuur. Hiken door de Güvercinlik vallei of de groene Rozenvallei is een aanrader voor sportievelingen, maar wie iets minder actief wil zijn of deze regio in Turkije eens van een ander perspectief wilt zien, gaat op een ballonvaart. Cappadocië is een van de beste plekken op de wereld om in een luchtballon over het landschap te zweven. Grappig genoeg is het ook dé plek om juist acht verdiepingen ónder de grond te gaan: de tunnels en grotten zijn een must-see!

Bijzonder weetje:
De smaakpapillen beroeren? Vooral wijnliefhebbers zullen genieten van de proeverijen. Cappadocië is een van de grootste producenten van wijn in Turkije. Bezoek bijvoorbeeld de Turasan wijnfabriek.

Bekijk onze reizen in Cappadocië
Headliner Travel maakt gebruik van cookies om je de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website ga je hiermee akkoord.