Meteora

"Als de hemel op aarde"

In het hart van Griekenland is 60 miljoen jaar geleden een unieke rotsformatie ontstaan die iedere aanschouwer tot op de dag van vandaag tot ontzag dwingt. Majestueuze pilaren lijken uit de aarden te zijn ontsproten – het resultaat van tektonische vorming van de aarde, gecombineerd met water, weer en wind. Een machtig uitzicht wat u nooit meer zult vergeten!

In de 11e eeuw trokken monniken naar de Meteroa en haar grotten, maar vanaf de 14e eeuw besloten zij kloosters te bouwen op de hoge pilaren van het gebergte. De zes kloosters die nog over zijn, zijn nu een van de mooiste bezienswaardigheden van dit natuurgebied, aangezien ze één te lijken zijn geworden met de omgeving.

Een bezoek aan dit monument dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat is een bezoek dat u nederig maakt over de kracht en pracht van de natuur. Geniet er vooral van als u na een dag terug bent in uw riante accommodatie en geniet van heerlijke Griekse gerechten en een goed glas wijn.

Bijzonder weetje:
Meteora is het Griekse woord voor 'het midden van de lucht' of 'boven in de hemel' – uiteraard een verbastering van het woord 'meteoriet'.

Bekijk onze reizen in Meteora

Mykonos

“Een eiland waar men het woord luxe begrijpt”

Kabbelend water in de baai van Ornos beach, witte stranden van Kalo Livadi of de ruige eenvoud van Agios Sostis: Mykonos is een eiland in Griekenland waar de behoefte aan fijne stranden volop vervuld wordt. Dat Mykonos een steeds populairder eiland wordt, met name bij mensen met wat hogere inkomens (Mykonos is het duurste eiland van Griekenland), is echter niet alleen aan de stranden te danken. Ook het karakteristieke Mykonos-stad, met de kleine straatjes en luxe winkels, is een heerlijke plek om te genieten van een terrasje met een glas wijn. Deze stad en haar architectuur laat het culturele erfgoed van het eiland nog volop zien.

De warmte van Mykonos bereikt vooral in juli en augustus een climax. Veel toeristen kiezen daarom om juist in mei of juni, september of oktober die kant op te reizen wanneer de temperaturen iets gematigder zijn. Het droge klimaat zorgt ervoor dat het eiland er qua natuur in de zomermaanden wat goudgelig uitziet, maar dit wordt in de wintermaanden gevoed met de nodige regenbuien. De witte huisjes maken het landschap echter bijzonder schilderachtig.

Bijzonder weetje
Mykonos staat bekend als een homovriendelijk eiland en is dus, naast Ibiza, Gran Canaria en Sitges, heel populair onder homoseksuele stellen, zowel mannen als vrouwen.

Bekijk onze reizen in Mykonos

Santorini

“De mythe van Atlantis…”

Een imposant gebergte waartegen droomachtige witte huizen met kleurrijke details zijn gebouwd. Het helderblauwe water lijkt in de blauwe lucht over te gaan. Een briesje maakt de warme, Griekse zon aangenaam. Genietend van een weldaad aan service en luxe, verblijft u op een van Griekenlands mooiste eilanden, Santorini.

Santorini is eigenlijk de verzamelnaam voor de groep eilanden die ooit samen één eiland vormden, maar het hoofdeiland heet Thira. Deze vulkanische eilanden vertonen een machtig natuurgebied dat door de vruchtbare, vulkanische grond de bron is van de roemruchtige Santorini cherrytomaten, witte aubergines, grote komkommers (katsoúni) en kappertjes. Om over de lokale wijnproductie nog maar niet te spreken.

Geniet van lokale geneugten op een terrasje in Fira, Oia of Emporio, bezoek de archeologische vondsten van Akrotiri of verwonder u over de rode kiezels op het strand van het beroemde Red Beach. Satorini is een heerlijke plek voor een memorabele zomervakantie in Europa.

Bijzonder weetje
Archeologen zeggen dat er bewijs is dat Santorini aan de mythe rondom Atlantis, de gezonken stad, is gelinkt. Plato zou Santorini als inspiratiebron hebben gebruikt voor het fictieve eiland in zijn werk Timaeus en Critias.

Bekijk onze reizen in Santorini
Headliner Travel maakt gebruik van cookies om je de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website ga je hiermee akkoord.