Gardameer

"De magie van een meer: beleef het in Italië"

De twee bekendste meren in het noorden van Italië, het Comomeer en het Gardameer, hebben een bijzondere sereniteit over zich. Een sereniteit die menig vakantieganger naar deze prachtige plaatsen lokt. De weerspiegeling van de groene, majestueuze bergtoppen in het kalme water maakt zowel het Comomeer als het Gardameer een plaats waar rust en schoonheid elkaar versterken.

Het Gardameer is het grootste meer van Italië. Gelegen aan de voet van de Dolomieten met een eveneens beeldschoon uitzicht, bent u dichtbij steden als Verona en Brescia, en relatief in de buurt van Milaan en Venetië. Kastelen, restaurants, luxueuze hotels en winkels nodigen u uit om te genieten van deze unieke omgeving.

Bijzonder weetje
Zowel het Comomeer als het Gardameer zijn door gletsjers ontstaan tijdens de laatste ijstijd. Beide krijgen watertoevoer van de nabijgelegen rivieren. De Addarivier voedt het Comomeer in het noordoosten en de Sarcarivier is de hoofdzakelijke bron van water voor het Gardameer.
Bekijk onze reizen in Gardameer

Amalfikust

"Stap uit de routine en in het Italiaanse sprookje van Amalfi"

Stelt u zich voor dat u op het balkon van uw verblijf staat en de zachte wind over uw gezicht voelt glijden. Het water van de Tyrreense zee schittert in de ochtendzon, het dorp komt langzaam tot leven. De dag brengt vooral rust. De rust van de kalme zee en van de majestueuze klif die onveranderlijk boven het water uittorent. Het witte strand ziet er aanlokkelijk uit. Of zal u vandaag een mooie wandeling maken? In ieder geval verheugt u op de avond: de ondergaande zon. Daar zult u met een glas Limoncello van genieten. Net onder Napels en Pompei, in nabijheid van de wereldberoemde vulkaan de Vesuvius, vindt u het unieke Italiaanse plaatsje dat tegen de klif aan is gebouwd: Amalfi.

Het is een plek die recht uit een sprookje lijkt te zijn gestapt: de zachte kleuren op de muren en de Italiaanse bouwstijl lijken moeiteloos één te worden met de rotsachtige omgeving en de groene bebossing. Amalfi is een klein dorp dat u toegang biedt tot de rijke historie van Italië. Met Napels en Pompei op relatief kleine afstand, kunt u uw vakantie op veelzijdige manier beleven.

Bijzonder weetje
Amalfi was ooit een belangrijke handelsplaats vanwege de ligging aan de zee. Nog altijd speelt die zee een belangrijke rol: Amalfi is een van de vier maritieme plaatsen in Italië waar elk jaar de traditionele roeiwedstrijd plaatsvindt.

Bekijk onze reizen in Amalfikust

Ligurië

"Kom heerlijk tot rust, samen met de groten der aarde"

Lekker eten, gezellig een terrasje pakken in het dorp en struinen over de boulevards langs de prachtige stranden. Ja, eigenlijk is Ligurië de ideale regio in Italië om van een ontspannende en weldadige vakantie te genieten. Het gebied doet denken aan de Franse Riviera. Niet gek ook, aangezien het hieraan grenst.

Een van de mooiste dorpjes in deze Italiaanse provincie is Portofino, een klein visserdorpje met een idyllische haven waar kunstenaars, beroemdheden en andere reizigers zo graag in luxe en comfort vertoeven. De kleurrijke bebouwing steekt hier vrolijk af tegen de prachtige groene bomen op het rotsachtige landschap. Dat alleen al is een plaatje om van te genieten!

Het nationale park Cinque Terre is een tweede plek in Ligurië die de aandacht verdient. Vrijwel geheel autovrij, is dit een wonderbaarlijk gebied om te wandelen. Pure rust en de schoonheid van de natuur.

Bijzonder weetje
Bekend om het culinaire genot, is Ligurië vooral bij Bourgondiërs populair. Pesto, de spread gemaakt van basilicum, pijnboompitten, olie en Parmezaanse kaas, komt oorspronkelijk hier vandaan. Mangiare gustoso!

Bekijk onze reizen in Ligurië
Headliner Travel maakt gebruik van cookies om je de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website ga je hiermee akkoord.