Cappadocië

"To the moon and back"

Het maanachtige hart van Turkije: de regio Cappadocië brengt u naar een ongewoon landschap: het resultaat van vulkaanuitbarstingen 2 miljoen jaar geleden en eeuwenlange erosie door wind en regen. Een prachtplek om te bewonderen! Bezoek bijvoorbeeld de plaatsjes als Ürgüp (het hart van Cappadocië), Avanos (bekend om het pottenbakken) en het voormalige Griekse dorp Mustafapaşa.

De regio Cappadocië is behoorlijk dunbevolkt. Een fijn gegeven voor fans van natuur. Hiken door de Güvercinlik vallei of de groene Rozenvallei is een aanrader voor sportievelingen, maar wie iets minder actief wil zijn of deze regio in Turkije eens van een ander perspectief wilt zien, gaat op een ballonvaart. Cappadocië is een van de beste plekken op de wereld om in een luchtballon over het landschap te zweven. Grappig genoeg is het ook dé plek om juist acht verdiepingen ónder de grond te gaan: de tunnels en grotten zijn een must-see!

Bijzonder weetje:
De smaakpapillen beroeren? Vooral wijnliefhebbers zullen genieten van de proeverijen. Cappadocië is een van de grootste producenten van wijn in Turkije. Bezoek bijvoorbeeld de Turasan wijnfabriek.

Bekijk onze reizen in Cappadocië
Headliner Travel maakt gebruik van cookies om je de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website ga je hiermee akkoord.