Malediven

“Het droomeiland dat zelfs een ‘gewone’ vakantie laat aanvoelen als een huwelijksreis”

Wakker worden met het geruis van de zee op de achtergrond. De aangename temperatuur omarmt u. Het water is zo kristalhelder, dat het lijkt alsof u beland bent in een sprookje. De Malediven zijn een plek voor ware luxe en exotisch genot, en daardoor geliefd als bestemming voor een luxe huwelijksreis. Het enige wat u te doen staat? Genieten…

De eilandengroep de Malediven ligt net ten zuidwesten van India, in de Indische Oceaan. Maar ook al bestaat deze eilandengroep uit niet minder dan 1190 koraaleilanden, toch zijn er slechts 200 bewoonbaar en 90 beschikbaar voor toeristen. Het grootste eiland is dan ook niet meer dan 5 km2 in oppervlakte. Maar wat u op die kleine oppervlakte vindt, is adembenemend: stranden zo zacht als stof, palmbomen die lui over het water hangen, luxe accommodaties die u volop in de watten leggen.

Uiteraard kunt u ook meer van het land en de geschiedenis zelf ontdekken. Wie cultuur wilt snuiven, bezoekt bijvoorbeeld het National Museum of een van de moskeeën op de eilanden, shopliefhebbers kunnen in de hoofdstad Malé terecht. Bovendien kunt u meerdere eilanden aandoen tijdens een snorkelexcursie. Het is echter vooral de onderwaterwereld die u dan zal verwonderen: de mantarog, de walvishaai, prachtig koraal… Misschien toch liever duiken dan snorkelen?

Bijzonder weetje
Wij mogen dan laag liggen, maar de Malediven liggen het allerlaagst van de hele wereld. Voor deze eilanden is de zeespiegelstijging dan ook een reële bedreiging voor het land en het omringende koraal. De regering doet er alles aan om het koraal te beschermen. Gaat u vooral met respect met de natuur om, om deze prachtbestemming zo mooi mogelijk te houden.
Bekijk onze reizen in Malediven
Headliner Travel maakt gebruik van cookies om je de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website ga je hiermee akkoord.