Kroatië | Dubrovnik

Hotel Excelsior

v.a. € 1171 p.p.

i

Reis gebaseerd op 2 volwassenen, vluchten, privé transfers en 7 overnachtingen. Kamer: Classic Kamer.

Accommodatie

Accommodatie omschrijving

Excelsior Hotel Dubrovnik heeft een spectaculaire ligging met uitzicht op zowel de Adriatische Zee en de oude binnenstad. Deze prestigieuze accommodatie is op slechts een steenworp afstand van de oude binnenstad van Dubrovnik verwijderd. Het hotel is gevestigd in een voormalige koninklijke villa uit 1913 en is gebouwd om optimaal te profiteren van een uitzicht op het westen van de glorieuze oude binnenstad. 

Het Excelsior Hotel verwelkomde  in het verleden beroemde gasten, waaronder Queen Elizabeth II en Elizabeth Taylor. U kunt de pracht van de omgeving ten volle waarderen: de rustige tuinen, een prachtig strand en drie restaurants (allemaal met een filmisch uitzicht op de Adriatische Zee). Voor extra luxe is er ook een overdekt zwembad plus een glamoureuze spa en een fitnesscentrum.

Gastronomie
Prora Beach Restaurant: Mediterraan.
Fine Dining Restaurant Senses: Mediterraan.
Restaurant Salin.

Kamers

Classic Kamer

Classic Kamer

Tweepersoonsbed of 2 aparte bedden. Badkamer met bad en douche. Max: 2 personen.
Villa Odak Classic Kamer

Villa Odak Classic Kamer

Kamer is gelegen in een royale "begin 20e eeuw" villa. Tweepersoonsbed. Badkamer met bad en douche. Max: 2 personen.
Superior Kamer

Superior Kamer

Tweepersoonsbed of 2 aparte bedden. Gedeeltelijk uitzicht op zee. Badkamer met bad en douche. Max: 2 personen.
Villa Odak Superior Kamer

Villa Odak Superior Kamer

Kamer is gelegen in een royale "begin 20e eeuw" villa. Tweepersoonsbed of 2 aparte bedden. Gedeeltelijk uitzicht op zee. Badkamer met bad en douche. Max: 2 personen.
Deluxe Kamer

Deluxe Kamer

Tweepersoonsbed of 2 aparte bedden. Balkon met uitzicht op zee. Badkamer met bad en douche. Max: 2 personen.
Villa Odak Deluxe Kamer

Villa Odak Deluxe Kamer

Kamer is gelegen in een royale "begin 20e eeuw" villa. Tweepersoonsbed of 2 aparte bedden. Balkon met uitzicht op zee. Badkamer met bad en douche. Max: 2 personen.
Junior Suite

Junior Suite

Tweepersoonsbed. Woonkamer. Balkon met uitzicht op zee. Badkamer met bad en douche. Max: 4 personen.
Villa Odak Suite

Villa Odak Suite

Kamer is gelegen in een royale "begin 20e eeuw" villa. Tweepersoonsbed. Frans balkon met panormaisch uitzicht op zee. Woonkamer. Badkamer met bad en douche. Max: 3 personen.
Executive Suite

Executive Suite

2 aparte bedden. Woonkamer. Balkon met uitzicht op zee. Badkamer met bad en douche. Max: 3 personen.
Excelsior Signature Suite

Excelsior Signature Suite

Tweepersoonsbed. Woonkamer. Balkon met uitzicht op Dubrovnik. Badkamer met bad en douche. Max: 3 personen

De kamers afgebeeld op de foto’s zijn voorbeelden van de kamertypes, uw kamer kan afwijken van de foto. Het type uitzicht kunt u vinden in de naam of beschrijving van de kamer.

Belangrijke informatie

  Green Tax bij deelnemende accommodaties
  CO2 compensatie van uw vlucht 
  Handbagage & ruimbagage
  Privétransfer van en naar uw accommodatie (circa 30 minuten) 
  Meet & Greet met de chauffeur op de luchthaven 
  Autohuur mogelijk (toeslag)
  Reissom gewaarborgd door GGTO garantiefonds

Bestemmingsinfo

Omgeving

"De stad van luxe en Game of Thrones…"

Dobberen op het water op een luxe jacht of struinen door de gezellige straatjes van het historische centrum is in Dubrovnik allebei een genot. Deze bijzondere stad, waar de originele stadsmuur nog intact is, wordt met recht de Parel van de Adriatische Zee genoemd. Het is een prachtige bestemming voor luxe vakanties in de warme zon.

Het oude centrum van Dubrovnik is een karakteristieke bezienswaardigheid. De oude haven is een lust voor het oog en de Onofriofontein doet nog altijd wonderen met water – neem gerust een teug als u dorst heeft, het water is drinkbaar. In het oude centrum komt u volop monumenten, musea, kerken en kloosters tegen. Wie van architectuur en geschiedenis houdt, zit hier goed.

Warme zomers, milde winters en een omgeving waar u niet snel uitgekeken op raakt. Vanuit Dubrovnik maakt u eenvoudig uitstapjes naar nabijgelegen eilanden of stranden langs de kust.

Bijzonder weetje:
De bekende HBO-serie Game of Thrones heeft diverse scenes opgenomen bij de stadsmuren van Dubrovnik. Het opmerkzame oog zal de filmlocaties herkennen, maar u kunt ook op een Game of Thrones-tour gaan.

Dubrovnik
.

Klimaattabel

Locatie Acommodatie

Hotel Excelsior

Dubrovnik

Reisinfo

 • Taal
 • Kroatisch is de officiële taal in Kroatië. Daarnaast wordt er op kleinere schaal Engels, Duits en Italiaans gesproken.

 • Valuta
 • Kroatische kuna (HRK).

 • Reisdocumenten
 • U dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig.

  U bent zelf verantwoordelijk voor de vereiste reisdocumenten voor deze reis. Dit geldt voor alle medereizigers van uw reis. Headliner Travel kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het ontbreken van vereiste reisdocumenten en de eventuele daaruit voortvloeiende consequenties. Voor informatie zie ook: Visum-en-landeninformatie.

  Indien u reist met kinderen die minderjarig zijn en een andere achternaam dan uzelf hebben, is het verstandig om de volgende link te raadplegen, zodat u niet met problemen op de luchthaven komt te staan: Formulier-toestemming-reizen-met-minderjarige-naar-het-buitenland.

 • Tijdsverschil
 • Er is geen tijdsverschil met Nederland.

 • Vertrekbelasting
 • Geen.

 • vluchtduur
 • Circa 2 uur.

 • Beste reistijd
 • Mei, juni, juli, augustus en september zijn de beste maanden om naar Kroatië te reizen. In deze maanden heeft u de meeste kans op mooi weer.

 • Vaccinatie
 • Voor een bezoek aan Kroatië is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen.

 • Douane regels
 • Wat mag u meenemen en wat niet? Kijk op de website van IATA of download de Douane reizen app van de Belastingdienst voor een overzicht met de maximale hoeveelheden van o.a. sigaretten, alcohol, geld en medicijnen.

 • Hoofdstad
 • Zagreb.

Beoordeling

Beoordeling

Prijzen & Beschikbaarheid

Headliner Travel maakt gebruik van cookies om je de beste gebruikerservaring te bieden. Door gebruik te blijven maken van deze website ga je hiermee akkoord.